Turvallisempi Vantaa.

Vaaliteemani 2021

Haittamaahanmuutto
Haittamaahanmuutto

Maallemme haitallisen maahanmuuton on loputtava. Haitallinen maahanmuutto lisää turvattomuutta, rikollisuutta ja kuormittaa jo ennestään liikaa työllistettyä oikeuslaitostamme, sosiaalihuoltoa, poliisia ja koko yhteiskuntaa.

Haittamaahanmuutto tuo myös valtavasti kustannuksia valtiolle ja kunnille. Maahanmuutosta pitää pystyä leikkaamaan selkeästi. Miksi ihmeessä meidän pitäisi olla koko maailman sosiaalitoimisto?

Kotoutumista ja yhteiskuntaan integroitumista pitäisi alkaa mittaamaan, jotta nähdään selkeästi onko maahanmuuttaja vain rasite yhteiskunnalemme. 

Pakkopalautukset käytäntöön.

Jotain rajaa.

Ei ratikalle
Ei ratikalle

Vantaa ei tarvitse vanhaa meluisaa teknologiaa olevaa ratikkaa. Raitiotie on hankalasti muokattavissa, kun taas valtavan paljon edullisempia sähköbussilinjoja on huomattavasti helpompi muuttaa, jos tarvetta esiintyy.

Hintalappu tällä hetkellä ratikalle, joka ei palvele läheskään kaikkia vantaalaisia on noin 400 miljoonaa euroa. Kukaan ei tiedä paljonko se maksaa sitten kun asiasta pitäisi päättää, eli vuonna 2023.

Huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja löytyy sähkö- ja kaasubusseista, jotka ei tarvitse kankeita raiteita. Esimerkiksi monorail olisi myös yksi varteenotettava vaihtoehto jo pelkästään erikoisuutensa vuoksi. Myöskin isojen väylien ylitykset olisi huomattavasti helpompi ja turvallisempi toteuttaa. Tekniikka kehittyy ja hinnat putoavat.

Koulukiusaaminen
Koulukiusaaminen

Koulukiusaamista on aina ollut ja varmasti tulee olemaankin, mutta asioita voitaisiin käsitellä toisella tavalla. 

Koulukiusaamiseen pitää pystyä puuttumaan väkevämmin. Ei niin, että kiusaaja saa jäädä kouluun ja kiusattu joutuu vaihtamaan koulua. Koululle lisää valtuuksia puuttua kiusaamiseen.

Kouluilla pitäisi olla oikeus esimerkiksi erottaa kiusaaja määräajaksi, tai antaa muita sanktioita. 

Kaikille koululaisille pitäisi pystyä antamaan turvallinen kouluympäristö ja opiskelumahdollisuus.